Friday, October 7, 2011

Κυτταριτιδα - Τρόποι καταπολέμησης

Παρακάτω παρουσιάζονται πολλές από τις τεχνικές πρόληψης που είναι απλό να ακολουθηθούν και εύκολο να τις τηρήσετε για να σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε την κυτταριτιδα. Η κυτταριτιδα είναι μια διαταραχή κατά την οποία, υπάρχουν λακκάκια στην επιδερμίδα με λιπαρά στρώματα κάτω από το δέρμα στις μεγαλύτερες περιοχές του σώματος όπως οι μηροί, οι γλουτοί, και τα ισχία. Σχεδόν όλες οι γυναίκες στον κόσμο έχουν εμπειρίες σχετικά με το πως θα αντιμετωπίσουν την κυτταριτιδα κατά τη διάρκεια της ζωή τους. Η πρόληψη είναι σίγουρα καλύτερη από τη θεραπεία και αυτό γίνεται πραγματικότητα όταν πρόκειται να έρθετε αντιμέτωπες με την κυτταριτιδα. Παρακάτω είναι μερικές από τις χαρακτηριστικές τεχνικές πρόληψης που είναι πολύ εύκολο να υιοθετηθούν και απλό να ακολουθηθούν. Κάθε ένα από τα παρακάτω, εάν εφαρμοστεί σοβαρά, μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε την κυτταριτιδα σας.



Αντιμετωπίστε την κυτταριτιδα με γυμναστική


Οι ερευνητές δηλώνουνότι η ψυχοσωματική εκγύμναση είναι εξαιρετικά χρήσιμη στην πρόληψη της έντασης και βοηθάει στην εναρμόνιση του σώματος. Θα μπορούσε, επίσης, να βοηθήσει στην αποτοξίνωση του οργανισμού, καθώς και στην αποκατάσταση της μεταβολικής διαδικασίας που έχει ως αποτέλεσμα τελικά την πρόληψη των λιπαρών στρωμάτων ή την κυτταριτιδα. Είναι δυνατόν να επιλέξουμε ορισμένες δραστηριότητες όπως το άλμα σε τραμπολίνο, ο διαλογισμός, το κολύμπι και το τρέξιμο, κλπ. Όλα αυτά μπορούν να σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε την κυτταριτιδα.



Διατροφή για να καταπολεμήσετε την κυτταριτιδα


Είναι κοινό μυστικό ότι τα λιπαρά τρόφιμα, το πρόχειρο φαγητό, τα λαδερά και η διατροφή υψηλής θερμιδικής αξίας θα σας προσθέσουν σε όγκο. Μια ανάγκη, κατά συνέπεια, είναι να επιλέξετε μια χαμηλής σε περιεκτικότητα λιπαρών δίαιτα για να είναι σε θέση να αποτρέψει τα προβλήματα βάρους και την κυτταριτιδα. Το λάδι των ψαριών, οι βιοφλαβονοειδή σπόροι, το γλυκό τριφύλλι, το λάδι από λεκιθίνη χαμομηλιού σόγιας κ.λπ. είναι πολύ ευεργετικά, προκειμένου να αντιμετωπιστει η κυτταριτιδα. Πολλοί από τους επαγγελματίες της υγείας επιπλέον προτείνουν την λήψη Gingko Biloba ως φυσικό βότανο που έχει φυσικές ιδιότητες κατά της παχυσαρκίας και βοηθάει να εξαλείψετε την κυτταριτιδα.



Κυτταριτιδα και εφίδρωση


Η εφίδρωση είναι από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να απαλλαχτείτε από τις τοξίνες και άλλα δυσάρεστα υλικά του κυκλοφορικού συστήματος οπως και και για να καταπολεμήσετε την κυτταριτιδα. Για να το θέσουμε διαφορετικά, είναι ένας φυσικός τρόπος για να αποτοξινώσετε το σώμα σας. Η εφίδρωση επιπλέον βοηθά στον καθαρισμό των φυτοφαρμάκων και των επικίνδυνων ουσιών που έχουν συσσωρευτεί μέσα στο σώμα. Παραδείγματα των ασφαλέστερων τρόπων για να πραγματοποιήσετε εφίδρωση περιλαμβάνουν πράγματα όπως η σάουνα, η υπόθαλψη, η κατανάλωση κόκκινου πιπεριού, η κατάποση τσάι βοτάνων που περιέχει τζίντζερ, το μαύρο πιπέρι, το κάρδαμο, η κανέλα κλπ. Η σωματική δραστηριότητα είναι επίσης εξαιρετική για να νιώσετε εφίδρωση και να μειώσετε την κυτταριτιδα.



Ψυχοθεραπεία και πνευματική θεραπεία

Υπάρχουν κάποιοι συγκεκριμένοι φυσιοπαθητικοί και κάποιοι άλλοι παραδοσιακοί ιατροί που πιστεύουν ότι η ψυχοθεραπεία και η πνευματική θεραπεία μπορούν να βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε την κυτταρτιδα και να αποτρέψουν επίσης την εξάπλωση της. Η Γιόγκα,η Πραναγιάμα και ο διαλογισμός υποστηρίζουν την αποκατάσταση του σώματος και των επίπεδων των ένζυμων που πραγματικά βοηθούν στην πέψη και την αφομοίωση και κατά συνέπεια προλαμβάνουν στον εντοπισμό των λιπαρών στρωμάτων και στο να κάνουν την κυτταριτιδα λιγότερο ορατή σχεδόν σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος.



Αποτοξίνωση του σώματος

Πολλοί από τους ειδικούς της φυσικής ανάρρωσης πιστεύουν ότι αν πραγματοποιήσετε αποτοξίνωση του σώματος, είναι δυνατόν να αποφευχθεί οποιαδήποτε διαταραχή του μεταβολισμού, καθώς και η κυτταριτιδα. Υπάρχουν πολλές μέθοδοι που καθαρίζουν το σώμα. Ιδιαίτερα στην αρχαία ιατρική επιστήμη όπως η Αγιουρβέδα, θα βρείτε διάφορα βότανα που όταν κυκλοφορούν στο έντερο (μέσω του ορθού), επιστρέφουν πίσω μαζί με επιβλαβή σωματίδια που βρέθηκαν στο έντερο. Υπάρχουν διάφορα βότανα όπως η Tinospora, η Terminalia, τα Σπαράγγια, το Neem κλπ που καθαρίζουν το σώμα προλαμβάνουν διαφορές παθήσεις όπως η κυτταριτιδα.



Θεραπευτικό μασάζ για την κυτταριτιδα

Υπάρχουν πολλές περισσότερες από 50 εκδοχές του μασάζ σε όλο τον κόσμο σε διάφορες παραλλαγές της επιστήμης της υγείας. Το θεραπευτικό μασάζ βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και, επιπλέον, στραγγίζει το λεμφικό σύστημα από δηλητηριώδεις, ανεπιθύμητες και επικίνδυνες ενώσεις βοηθώντας ουσιαστικά στο να μειώσετε την κυτταριτιδα σας. Το θεραπευτικό μασάζ θα βοηθήσει στην καύση των άσχημων λιπαρών στρωμάτων, η λεγόμενη κυτταριτιδα, που είναι ακριβώς τοποθετημένα κάτω από το δέρμα και ως εκ τούτου, βοηθάει στην προστασία από την κυτταριτιδα.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.