Saturday, March 31, 2012

Κυτταριτιδα - Είναι μια "Ασθένεια του Πολιτισμού" ??

Κυτταριτιδα και κοινωνία


Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η σύγχρονη ιατρική μπορεί να επιτύχει εκπληκτικά κατορθώματα. Μεταμοσχεύσεις καρδίας. Χειρουργικές επεμβάσεις εγκεφάλου. Αποκωδικοποίηση του ανθρώπινου γονιδιώματος. Σωστή και φυσική καταπολέμηση ενάντια στην κυτταριτιδα. Είμαστε τυχεροί που ζούμε σε μια κοινωνία όπου ο μέσος όρος ζωής είναι σχεδόν ογδόντα χρόνων.


Λογικά, οι άνθρωποι πάσχουν από ένα σωρό ασθένειες. Ποιος δεν έχει ένα γνωστό που να μάχεται τον καρκίνο, έναν παππού ή γιαγιά που έπασχε από Αλτσχάιμερ, ή έναν πατέρα / παππού / θείο με καρδιακές παθήσεις ή κάποια κυρία που να ταλαιποωρείται απο κυτταριτιδα? Είναι εύκολο να σκεφτεί κανείς ότι αυτό το υψηλό ποσοστό στις καταστροφικές ασθένειες οφείλεται στο γεγονός ότι οι άνθρωποι  ζουν άπλα περισσότερο και συνεπώς είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν ορισμένα χρόνια προβλήματα υγείας, όπως η κυτταριτιδα. Αλλά ακόμα και η πιο γρήγορη ματιά στις αποδείξεις αποκαλύπτει ότι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.




/* E-kyttaritida CTR 160X600 color */
google_ad_slot = "2596811354";
google_ad_width = 160;
google_ad_height = 600;
//-->

src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">




Πολιτισμός και κυτταριτιδα


Λιγότερο από εκατό χρόνια πριν, η ιδέα ότι ορισμένες διαταραχές της υγείας ήταν "ασθένειες του πολιτισμού" ήταν άμεσα εμφανής. Οι Ιεραπόστολοι, οι άποικοι, και άλλοι ταξιδιώτες ανά τον κόσμο κάναν όλοι την ίδια παρατήρηση : ορισμένες ασθένειες που μαστίζουν το σύγχρονο πολιτισμού μας, όπως η κυτταριτιδα, είναι αισθητά απών μεταξύ των μη-βιομηχανοποιημένων κοινωνιών. Οι διεθνώς εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας ανέφεραν παρόμοια αποτελέσματα σχεδόν παντού οπού αντιμετώπισαν στο παρελθόν απομονωμένους λαούς, από τους Ινουίτ του Αρκτικού στους ιθαγενείς της έρημου της Αυστραλίας. Δεδομένου ότι αυτές οι γιατροί ήταν από τη Δύση, ήταν ήδη ικανοί στη διάγνωση αυτών των ασθενειών, μόνο που δεν τις βλέπανε στον γηγενή πληθυσμό.


Ακόμη πιο επιτακτικά, οι γιατροί ήταν σε θέση να τεκμηριώσουν την αύξηση των σύγχρονων ασθενειών όταν οι γηγενείς κοινωνίες υιοθέτησαν σταδιακά τον τρόπο ζωής του βιομηχανοποιημένου κόσμου. Κάποιοι γιατροί στη Δυτική Αφρική, μείναν έκπληκτοι με το ότι δεν είχαν να αντιμετωπίσουν ούτε μία περίπτωση καρκίνου κατά την άφιξή τους στη Γκαμπόν. Δυστυχώς, είδαν μια σταθερή αύξηση στα ποσοστά καρκίνου κατά τις επόμενες δεκαετίες, καθώς οι ντόπιοι εξομοιωνόντουσαν με την κουλτούρα των ευρωπαίων αποίκων.


 



Εκτός από τον καρκίνο, μερικές από τις άλλες ασθένειες που ήταν σχεδόν καθολικά απούσες από τις μη βιομηχανικές κοινωνίες είναι η παχυσαρκία, ο διαβήτης, οι καρδιαγγειακές παθήσεις, η υπέρταση, τα εγκεφαλικά επεισόδια, οι κοιλότητες, η περιοδοντική νόσος, η σκωληκοειδίτιδα, το πεπτικό έλκος, οι πέτρες στη χολή, οι αιμορροΐδες, οι δυσκοιλιότητα, και οι κιρσοφλέβες. Δυστυχώς, δεν υπάρχει καμιά ιατρική αποστολή που να έχει καταγράψει το ποσοστό της κυτταριτιδα σε μη βιομηχανοποιημένες κοινωνίες, οπότε αυτή η πτυχή της έρευνάς μας παραμένει ένα μυστήριο (για τώρα).


 


Θέλετε να ανακαλύψετε το μυστικό που κάνει αυτούς του πληθυσμούς να μην πάσχουν απο κυτταριτιδα ??? Πατήστε ΕΔΩ για την μόνη ολοκληρωμένη φυσική λύση ενάντια στην κυτταριτιδα.


 


Είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι γιατροί της εποχής μας επικαλούνται μια εκπληκτικά αξιόπιστη ένδειξη ότι οι "ασθένειες του πολιτισμού" μας σύντομα θα επικρατήσουν σε ολόκληρη την κοινωνία. Και είναι μια ένδειξη με την οποία απλά θα πρέπει να εξοικειωθούμε με οδυνηρό τρόπο.


 


Εσείς τι πιστεύετε ??? Είναι η κυτταριτιδα μια ασθένεια της σύγχρονης κοινωνίας μας ??? Μπορεί να γίνει κάτι για να καταπολεμήσουμε την κυτταριτιδα ???


No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.