Tuesday, January 17, 2012

Κυτταρίτιδα Θεραπεία

κυτταρίτιδα θεραπεία


 


Η κυτταρίτιδα είναι ένα γεγονός που εμφανίζεται σχεδόν σε όλες τις γυναίκες. Είναι ειρωνικό το γεγονός ότι παρόλο που αυτό το πρόβλημα προκαλείται από τα λιπώδη κύτταρα του σώματος, τα οποία αναγκάζονται να κατευθυνθούν μέσα από τα αδύνατα κύτταρα του δέρματος, η εμφάνιση της κυτταρίτιδας είναι πολύ πιο συχνή και σε χειρότερη μορφή πάνω σε λεπτούς ανθρώπους.


 


Επειδή η κυτταρίτιδα ενεργοποιείται με την εξασθένηση του κάθε συνδέσμου του σωματικού λίπους των κυττάρων κάτω από το δέρμα, είναι μια κατάσταση που χειροτερεύει όσο μεγαλώνουμε, διότι η γενική δύναμη του ιστού και της ελαστικότητας του δέρματος μας επιδεινώνεται καθώς μεγαλώνουμε.


 


[like-lock]


 


Υπάρχει ένα τρομακτικό στατιστικό στοιχείο το οποίο περιγράφει γιατί το πρόβλημα της κυτταρίτιδας επιδεινώνεται καθώς μεγαλώνουμε: η στατιστική υποστηρίζει ότι οι γυναίκες χάνουν περίπου στα 2.5 κιλά από τον μυϊκό τους ιστό κάθε δεκαετία της ύπαρξης τους και αυτή η έλλειψη μυών μετατρέπεται σε 7 κιλά σωματικού λίπους.


 


Οι μύες είναι προφανώς σταθεροί και αυτοτρεφόμενοι και δεν πιέζουν τον συνδετικό ιστό που βρίσκεται κάτω από το δέρμα σας. Το σωματικό λίπος όμως είναι μαλακό και πλαδαρό και μπορεί να επεκταθεί και έτσι να εκμεταλλευτεί κάθε αδυναμία του συνδετικού ιστού του σώματος, δημιουργώντας επιπλέον ανωμαλίες.


 


Πως ακριβώς μπορεί να επιτευχθεί η κυτταρίτιδα θεραπεία;


 


Παρακάτω υπάρχει μια λίστα που αναφέρονται οι 10 καλύτερες συμβουλές για το πώς να εξαλειφθεί η κυτταρίτιδα:

 


1) Διατροφή : απαιτείται για να επιτευχθεί ένα τέλειο βάρος σε αναλογία με το ύψος σας. Απομακρύνοντας έτσι το περιττό σωματικό λίπος πριν καταφέρει να βρει ευκαιρία για να προκαλέσει συχνές και μόνιμες βλάβες στο συνδετικό ιστό.

 


2) Εξάλειψη επεξεργασμένων και λιπαρών φαγητών από τη διατροφή σας. Η κίνηση αυτή είναι από μόνη της πολύ πιθανό να προσεγγίσει το ιδανικό βάρος για εσάς. Αφαιρέστε οποιαδήποτε στοιχεία που περιέχουν επεξεργασμένο αλεύρι ή ζάχαρη και υδρογονωμένα λίπη. Οι ουσίες αυτές είναι ξένες για το σώμα σας, έτσι ώστε, δεδομένου ότι δεν είναι εύκολο να αφομοιωθούν και να αξιοποιηθούν, ακόμα και όταν αυτό γίνει τότε αυτά αποθηκεύονται ως λίπος του σώματος σας.


 


3) Το σώμα σας αποτελείται κυρίως από νερό, άρα και η παροχή θα πρέπει να αναπληρώνεται καθημερινά για την πρόληψη της έλλειψης υγρών. Μόλις το σώμα σας αντιληφθεί να έχει έλλειψη από υγρά τότε θα ερευνήσει για κάποιο απόθεμα υγρών από αυτά που έχει διαθέσιμα, δηλαδή το σωματικό λίπος το οποίο αφαιρεί το νερό από πάνω του και γίνεται ακόμα πιο σκληρό και δύσκολο να αλλάξει. Πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό από την καλύτερη και πιο αγνή πηγή νερού που μπορείτε να έχετε καθημερινά.


 


4) Αποφύγετε κάθε ουσία που προκαλεί έλλειψη υγρών. Συμπεριλαμβανομένου του αλκοόλ και της καφεΐνης. Για κάθε κούπα καφέ, ή ενός ποτηριού αλκοόλ που πίνετε, πρέπει να καταναλώσετε άλλα 2 ποτήρια νερό μόνο και μόνο για να σταματήσει ο οργανισμός σας να νιώθει αφυδάτωση.


 


5) Αν και τα υγιή λίπη είναι ζωτικής σημασίας για την σωστή λειτουργία του σώματος, είναι λογικό να περιορίσετε την πρόσληψη τους σε κάποια υγιή επίπεδα. Η εξάλειψη τελείως των μεταποιημένων λιπών στη διατροφή σας μπορεί να περιλαμβάνει μόνο έλαια και λίπη που είναι φυσικά και ανεπεξέργαστα. Ξεκινήστε την αντικατάσταση των διατροφικών λιπών στις τροφές σας σταδιακά.


 


[/like-lock]


 


6) Είναι απαραίτητο για ένα πραγματικά υγιές σώμα να το βοηθήσουμε να κρατήσει το πεπτικό σύστημα υγιές και καθαρό. Εξαιτίας αυτού, θα πρέπει να εξασφαλίσετε ότι τρώτε αρκετές φυτικές ίνες κάθε μέρα για να το βοηθήσετε ώστε να αποβάλλει τα άχρηστα υλικά που διακινούνται μέσα στο έντερο σας και να το ενθαρρύνετε στην απομάκρυνση των βλαβερών τοξινών από το στομάχι.


 


7) Το πιο προφανές είναι ότι το κάπνισμα απλώς θα κάνει οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας χειρότερο. Τα κύτταρα χρειάζονται οξυγόνο για να λειτουργούνε σωστά και οι άνθρωποι που καπνίζουν έχουν μειωμένα επίπεδα οξυγόνου στο εσωτερικό τους. Είναι κατά πάσα πιθανότητα αδύνατο να εξαλειφθεί η κυτταρίτιδα, ανεξάρτητα από το τι είδους χάπια, προϊόντα και μεθόδους θα επιχειρήσετε, εφόσον συνεχίσετε να καπνίζετε.


 


8) Μην καταναλώνετε φάρμακα που δεν είναι απαραίτητα για την υγεία σας. Μην σταματήσετε την λήψη από συνταγογραφούμενα φάρμακα χωρίς την έγκριση του γιατρού, αλλά κάνετε διαβουλεύσεις με τον γιατρό σας αν τα φάρμακα που παίρνετε είναι ουσιαστικής σημασίας.


 


9) Πραγματοποιήστε πρόγραμμα εξάσκησης σε καθημερινή βάση. Είναι ο σημαντικότερος τρόπος για να πετύχετε την εξάλειψη της κυτταρίτιδας, ειδικά οι εξάσκηση με βάρη.


 


10) Εφαρμόστε καλές και ποιοτικές κρέμες και αιθέρια έλαια κατά της κυτταρίτιδας για να δώσετε στον εαυτό σας ένα ευχάριστο διάλειμμα με ένα καθημερινό μασάζ χαλάρωσης και ευεξίας.


 


κυτταρίτιδα θεραπεία

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.