Thursday, April 21, 2011

Κυτταριτιδα, Τα καλύτερα τρόφιμα για την εξάλειψη της

Κυτταριτιδα και διατροφη

Οι αλλαγές στη διατροφή μας μαζί με την αλλαγή των περισσότερων στοιχειών από τον τρόπο ζωής μπορεί να είναι μια εγγυημένη μέθοδος όχι μόνο για την ελαχιστοποίηση της κυτταριτιδα, αλλά επίσης και για την προστασία από περαιτέρω ανάπτυξη της κυτταριτιδα, αλλά και αύξηση της συνολικής ευημερίας του ατόμου.
Ένα καλά ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής προχωρά σε βάθος βοηθώντας τις γυναίκες στη μείωση της κυτταριτιδα. Οι αποθέσεις της κυτταρίτιδας συνήθως προκαλούνται από την υπερβολική χρήση και εναπόθεση λιπαρών ουσιών που συνήθως λαμβάνουν χώρα ως αποτέλεσμα γενετικών και επίκτητων παραγόντων. Οι υπέρβαρες γυναίκες τείνουν να είναι πιο ευάλωτες στον σχηματισμό της κυτταριτιδα, αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι γλιτώνουν οι λεπτές γυναίκες. Κατά συνέπεια, η σημασία των επίκτητων παραγόντων, όπως η ακατάλληλη διατροφή, η όχι αρκετή γυμναστική, κλπ. δυστυχώς οδηγούν σε συσσώρευση υγρών, τοξινών, και απόβλητων μέσα στο σώμα και στην απόθεση της κυτταριτιδα. Οι προσαρμογές στη διατροφή και σε όλο τον τρόπο ζωής είναι μια συγκεκριμένη τεχνική δυνατότητα όχι μόνο για τη μείωση τηςκυτταριτιδα, αλλά επιπλέον εμποδίζει τον περαιτέρω σχηματισμό της κυτταριτιδα τροφες και συμβάλλει στη γενική ευημερία του ατόμου.

Κυτταριτιδα και ένα καλά ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής

Ένα καλά ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής αποτελείται από επαρκείς ποσότητες πρωτεϊνών, υδατανθράκων, λιπών και άλλων μικρό θρεπτικών ουσιών, όπως μέταλλα και βιταμίνες.

” Η ΛΥΣΗ έφτασε !!! Δώστε ένα ΤΕΛΟΣ στην κυτταριτιδα. Επισκεφτείτε τώρα το e-kyttaritida.gr και ανακαλύψτε ένα πλήρη οδηγό καταπολέμησης με επιστημονική διατροφή, στοχευμένες ασκήσεις και ιατρικές θεραπείες, όλα σε ένα βιβλίο. Μην χάνετε άλλο χρόνο….Πατήστε ΕΔΩ τώρα !!!”

Κυτταριτιδα και διατροφή για την αντιμετώπιση της 

• Η κυτταριτιδα δημιουργείται ως αποτέλεσμα της κατακράτησης υγρών, απόβλητων και των τοξινών που παράγονται από τις μεταβολικές διαδικασίες μέσα στο σώμα.
• Η διατροφή πρέπει να είναι μια αποτοξινωτική δίαιτα που περιέχει μεγάλη ποσότητα ινών και πρωτεϊνών σύνθετων υδατανθράκων.
• Το περιεχόμενο σε trans και κορεσμένα λιπαρά οξέα, πρέπει να είναι ελάχιστο. Από την άλλη πλευρά τα τρόφιμα θα πρέπει να είναι γεμάτα από λιπαρά οξέα ωμέγα και απαραίτητα λιπαρά οξέα όπως το λινολενικό οξύ. Ξηροί καρποί, ιχθυέλαια, άπαχο κρέας και αιθέρια έλαια, όπως το λάδι νυχτολούλουδου πρέπει να συμπληρώνουν τα απαιτούμενα λίπη στη διατροφή. Μείνετε μακριά από junk food και τηγανητά τρόφιμα τα οποία περιέχουν ανεπιθύμητες χοληστερόλες.
• Μια μεγάλη μερίδα των τροφίμων που καταναλώνεται θα πρέπει να είναι διαθέσιμα ως νωπά ωμά λαχανικά και φρούτα μαζί με καστανό ρύζι και σπόρους και φύτρες φασολιών που προσθέτουν ίνες και υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες στην διατροφή.
• Αντί να παίρνετε 3 πλήρη γεύματα την ημέρα, πάρτε πέντε με έξι μικρά γεύματα ημερησίως που να συμπεριλαμβάνουν φρέσκα φρούτα και χόρτα. Αυτό θα μειώσει την πείνα σας και, κατά συνέπεια θα εξαλείψει την επιθυμία να τρώτε εκλεπτυσμένα και ιδιαίτερα επεξεργασμένα τρόφιμα.
• Τα βότανα είναι γενικά φυτά με ιδιαίτερη ιατρική αξία. Βοηθούν σε όλη την πορεία της αποτοξίνωσης του σώματος. Πολλά βότανα όπως η πικραλίδα βελτιώνει την ικανότητα του ήπατος να αφομοιώνει τα απόβλητα και τις τοξίνες. Επιπλέον, ενισχύουν τα νεφρά ώστε να φιλτράρουν καλύτερα το αίμα από τα απόβλητα και τις τοξίνες. Τα φυλά πικραλίδας συχνά συμπληρώνουν τις σαλάτες ή μαγειρεύονται όπως το σπανάκι. Ένα φλιτζάνι τσάι πικραλίδα κάθε μέρα περιέχει 50 γρ νωπών φύλλων πικραλίδας σε μισό λίτρο πόσιμου νερού.
• Πίνετε τόνους νερού, καθώς και φρέσκους χυμούς φρούτων κάθε μέρα. Αυτό θα βοηθήσει τα νεφρά σας να καθαρίζουν από το αίμα όλα τα επικίνδυνα και τοξικά απόβλητα που δημιουργούνται μέσα στο σώμα.
• Λίγο στημένο λεμόνι και ένα κουταλάκι του καφέ γεμάτο από μέλι σε ένα φλιτζάνι νερού εάν καταναλώνεται κάθε μέρα πριν από οποιοδήποτε φαγητό είναι μια εύκολη σπιτική θεραπεία προκειμένου να αποφευχθεί ο σχηματισμός κυτταριτιδα.
• Μείνετε μακριά από τα ποτά που περιέχουν καφεΐνη και τα αλκοολούχα ποτά.

Η υγιεινή διατροφή μαζί με φυσική άσκηση όπως οι αερόβιες ασκήσεις για παράδειγμα τρέξιμο, ποδηλασία, τρέξιμο κλπ και η πτωχευμένη άρση βαρών είναι ίσως η πιο αξιόπιστη και μακράς διάρκειας μέθοδος για την πρόληψη της κυτταριτιδα τροφες.