Wednesday, February 1, 2012

Προιοντα κυτταριτιδας και τα οφέλη τους

Προιοντα κυτταριτιδας


Τα λιποκύτταρα (ή τα κύτταρα λίπους του σώματος) είναι συγκεκριμένα κύτταρα στο σώμα σας τα οποία ως επί το πλείστο έχουν φορτωθεί με τριακυλογλυκερόλες και φαίνονται σαν μικροσκοπικά σταγονίδια. Τα λιποκύτταρα γεμίζουν τον συνδετικό ιστό που περιέχεται σε συγκεκριμένη ποσότητα σε ολόκληρο το σώμα σας, π.χ. η κοιλότητα στην κοιλιά και κάτω από το δέρμα. Το λιπώδη κύτταρα του σώματος είναι ο ρυθμιστής της θερμοκρασίας του σώματός μας και ο χώρος αποθήκευσης της ενέργειας μας. Πολύ απλά, αυτά είναι η συνέπεια των πολλών εκατομμυρίων ετών εξέλιξης μας και μας επιτρέπουν να κρατάμε ζεστό το σώμα μας και να αισθανόμαστε κορεσμό κατά την τροφή μας.


 


Πολύ καιρό πριν, όταν οι άνθρωποι ζούσαν σε σπηλιές και δεν γνώριζαν τι φαγητό επρόκειτο να καταναλώσουν, οι διαπλάσεις της σύνθεσης του σωματικού λίπους ήταν ένα σχέδιο εξασφάλισης της επιβίωσης. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει φαγητό να καταναλώσουμε, θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε αυτό το απόθεμα ενέργειας και να επιβιώσουμε. Επίσης, το σωματικό λίπος κάτω από το δέρμα είναι αποθηκευμένο στη ζεστασιά μέσα στο σώμα μας, επειδή μπορεί να χρειαστεί ακόμα και σήμερα να χρησιμοποιηθεί.


 


Το σωματικό λίπος συγκεντρώνεται στο εσωτερικό των λιποκύτταρων μέσω: α) της σύνθεσης και β) της αποθήκευσης. Ωστόσο, η υπερβολική ποσότητα του λίπους στο σώμα κάνει να εμφανίζονται στο δέρμα μας λακκάκια άμορφα και να παίρνει μια όψη όπως της «φλούδας του πορτοκαλιού».


 


Θα βρείτε μια μεγάλη ποσότητα παραγόντων που μπορούν να οδηγήσουν προς την κατεύθυνση της αύξησης της σύνθεσης και παράλληλα της αποθήκευσης του λίπους του σώματος. Κάποιοι από αυτούς μπορεί να είναι η κακή διατροφή, το πολύ άγχος, η χαμηλή πρόσληψη υγρών, είτε η ασύμμετρη ορμονική δραστηριότητα κλπ. Η κυτταρίτιδα μπορεί να καταπολεμηθεί με την ενίσχυση της διατροφής σας και με την προσθήκη ενός προγράμματος σωματικής άσκησης και παράλληλα της αύξησης κατανάλωσης νερού ... ακόμη υπάρχει και η περίπτωση της χειρουργικής επέμβασης, βέβαια μονό σε εξαιρετικές περιπτώσεις.


 


[like-lock]


 


Ο στόχος του κειμένου αυτού είναι να αποκαλύψει τα μυστικά που κρύβονται στα στοιχεία των καλλυντικών ειδών κατά της κυτταρίτιδας. Έτσι, ελπίζουμε, ότι θα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ένα πολύ πιο αποτελεσματικό προϊόν που θα είναι πραγματικά σε θέση να βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο το δέρμα σας θα φαίνεται πριν από την πρώτη επίσκεψη στην παραλία.


 


Τα περισσότερα προιοντα κυτταριτιδας που είναι διαθέσιμα περιέχουν καφεΐνη. Να θυμάστε ότι η καφεΐνη ως θεραπεία κατά της κυτταρίτιδας δεν λειτουργεί εσωτερικά του σώματος. Θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι η κατανάλωση πέντε (ή ακόμη περισσότερων) ποτηριών καφέ ημερησίως δεν θα σας βοηθήσει να εξαλείψετε την κυτταρίτιδα. Η καφεΐνη λειτουργεί όταν εφαρμόζεται τοπικά στο δέρμα.


 


Μόνη της η καφεΐνη έχει μικρή επίδραση στην καύση του σωματικού λίπους αλλά αυξάνει τη ροή αίματος η οποία θα βοηθήσει να απαλλαγούμε από την αποσύνθεση του σωματικού λίπους στα λιπώδη κύτταρα του σώματος.


 


Περιμένετε ένα λεπτό; Μήπως μόλις είπα την λέξη "αποσύνθεση";;


Ναι, πράγματι. Πρώτα απ 'όλα, το σωματικό λίπος στα εσωτερικά των λιποκυττάρων πρέπει να αναλυθεί μέσω μιας διαδικασίας γνωστής ως λιπόλυση (παρακαλώ, μην την μπερδεύετε με την "λιποαναρρόφηση»). Μόνο αυτή η διαδικασία έχει τη δυνατότητα να απομακρύνει από τα κύτταρα τα λίπο-κύτταρα. Η ετικέτα του καλλυντικού προϊόντος μας για να λειτουργεί θα πρέπει να περιλαμβάνει μια ελάχιστη δόση ενός άλλου συστατικού που είναι σε θέση: α) είτε να μειώσει τη σύνθεση από τα μικροσκοπικά σταγονίδια μέσα στα κύτταρα λίπους του σώματος ή β) να βελτιώσει την λιπόλυση τους (ή την καταστροφή τους).


 


[/like-lock]


 


Παρά το γεγονός ότι η καφεΐνη βοηθά σίγουρα για να απαλλαγούμε από το λίπος του σώματος, δεν το κάνει από μόνη της. Η διάσπαση των λιπών διεγείρεται από την συνεργική δράση της μαζί με άλλες χημικές ουσίες από την ίδια οικογένεια (γενικά γνωστές με την ονομασία ξανθίνες) που μπορούν να βοηθήσουν ώστε να περιοριστεί η λιπογένεση, ο αντίκτυπος της λιπόλυσης θα επιφέρει την ενίσχυση της αποβολής του σωματικού λίπους.


 


Έτσι, διαβάστε την ετικέτα της κρέμας ή του gel κατά της κυτταρίτιδας πολύ προσεκτικά. Προσπαθήστε να αναζητήσετε στην λίστα των στοιχείων τους και για άλλες δραστικές ουσίες που προέρχονται από φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα. Όπως το τσάι (το οποίο περιέχει ποσότητα από ξανθίνες), το Yerba Mate (ένα είδος φυτού του τσαγιού), το κορίανδρο (εκχύλισμα του Coriandrum sativum), ή γλυκό πορτοκάλι (εκχύλισμα από τα εσπεριδοειδή dulcis aurantium). Η συνεργική δράση πολλών από αυτών (ή των περισσότερων από αυτά) μέσα από τα φυσικά τους στοιχεία καίνε πραγματικά το λίπος του σώματος μέσα στα λιποκύτταρα κάτι που βοηθά σημαντικά στο να απαλλαγούμε από αυτό.


 


Προιοντα κυτταριτιδας

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.