Friday, July 29, 2011

Κυτταριτιδα – Ταξινόμηση και αιτίες

Κυτταριτιδα - Ορισμός

Ο Όρος κυτταριτιδα είναι στην πραγματικότητα μια έκφραση που χρησιμοποιείται για να την εμφάνιση του δέρματος με λακκάκια που προκαλούνται από τις αποθέσεις σωματικού λίπους που βρίσκονται ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Συνηθίζεται να εμφανίζεται στο δέρμα περιφερειακά της κοιλιάς, στους γοφούς και στους γλουτούς συνήθως αμέσως μετά την εφηβεία. Κάποιοι ιατρικοί ορισμοί για την κυτταριτιδα είναι οι παρακάτω :

adiposis edematosa, dermopanniculosis deformans, status protrusus cutis και gynoid lipodystrophy και επίσης κάποιες καθημερινές εκφράσεις είναι : το σύνδρομο φλούδας πορτοκαλιού, το τυρί τύπου cottage, η ζημιά από χαλάζι, καθώς επίσης και το φαινόμενο στρώματος κρεβατιού.

Κυτταριτιδα - Ταξινόμηση

Η κυτταριτιδα συχνά ταξινομείται χρησιμοποιώντας 3 βαθμούς.
Βαθμός 1 : δεν είναι ορατά κλινικά σημάδια και συμπτώματα, αλλά μελετώντας τα κύτταρα της περιοχής στο μικροσκόπιο ανακαλύπτουμε υποδόριες σωματικές αλλαγές.
Βαθμός 2 :  προϋποθέτει το δέρμα να παρουσιάζει ωχρότητα (κολλώδες), να έχει χαμηλότερη θερμοκρασία και επίσης να έχει μειωθεί η ελαστικότητα του επιπρόσθετα στις αλλαγές που παρατηρήθηκαν παραπάνω με το μικροσκόπιο.
Βαθμός 3 : κάνει ορατά τραχύ το δέρμα σας (σαν φλούδα πορτοκαλιού) μαζί με όλες τις παραπάνω ενδείξεις.
Η κυτταριτιδα υπάρχει και στις γυναίκες και στους άντρες, άλλα οι γυναίκες πάσχουν σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό απλώς και μονό επειδη έχουν διαφορετική στο σωματικό λίπος και στους συνδέσμους τους.

Αιτίες που προκαλούν κυτταριτιδα


Οι αιτίες που προκαλούν κυτταρίτιδα δεν είναι πλήρως κατανοητές, άλλα θα βρείτε πολλές ιδέες για να τις εξηγήσετε καλύτερα παρακάτω και όλα τα ΜΥΣΤΙΚΑ για την ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ της κυτταριτιδα που σας κρατάνε κρύφα ΕΔΩ


Μερικές από αυτές είναι :
Ορμονικοί παράγοντες - Οι ορμόνες του σώματος παίζουν πιθανόν ένα τεράστιο ρόλο στην ανάπτυξη της κυτταριτιδας. Πολλοί πιστεύουν ότι τα οιστρογόνα, η ινσουλίνη στο αίμα, η νοραδρεναλίνη, οι θυρεοειδικές ορμόνες του σώματος, και η προλακτίνη είναι ένα μέρος της παραγωγικής διαδικασίας της κυτταριτιδας.

Γενετική - ορισμένα γονίδια απαιτούνται για την ανάπτυξη της κυτταριτιδας. Τα γονίδια μπορεί να προδιαθέτουν ένα άτομο με συγκεκριμένες ιδιότητες που συνδέονται με την κυτταριτιδα, π.χ. το φύλο, τη φυλή, την αργή διαδικασία του μεταβολισμού, την κατανομή του σωματικού λίπους ακριβώς κάτω από το δέρμα και ατέλειες στην κυκλοφορία του αίματος.

Τρόπος ζωής - η κυτταριτιδα μπορεί να είναι πιο έντονη στους ανθρώπους που καπνίζουν, τα άτομα που δεν ασκούνται, και τα άτομα που κάθονται ή στέκονται σε μία θέση για πολύ χρόνο.

Ρουχισμός - εσώρουχα με σφιχτά ελαστικά πάνω από το κάτω μέρος (που περιορίζουν τη ροή του αίματος) μπορεί να οδηγήσουν στον σχηματισμό της κυτταριτιδα.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.